υλικα: 1\2κοτοπουλο ξεκοκκαλισμενο κομενο σε κυβακια 500γρ σπαγγετι νουμερο 6 μια πιπερια πρασινη κομμενη σε χοντρα ζαρακια μια πιπερια κοκκινη κομμενη σε χοντρα ζαρακια ενα κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο δυο σκελιδεs σκορδο κομμενεs σε ψηλεs φετεs ενα ποτηρι του κρασιου λευκο κρασι μια τοματα φρεσκια τριμενη 100γρ πουλπα τοματαs 500ml νερο φυλλα φρεσκου βασιλικου λιγοs μαιντανοs ψιλοκομμενοs ελαιολαδο αλατι -πιπερι εκτελεση: σε μια κατσαρολα με λιγο ελαιολαδο θωρακιζουμε καλα το κοτοπουλο προσθετουμε αλατι πιπερι το κρεμμυδι το σκορδο τιs πιπεριεs και ανακατευουμαι για λιγο μολιs ροδισουν προσθετουμε το κρασι την τοματα και την πουλπα τοματαs το νερο τον βασιλικο λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο λιγο αλατι λιγο πιπερι και σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει ελαφρωs η ολη σαλτσα μαs σε μια αλλη κατσαρολα με αφθονο αλατισμενο νερο βραζουμε τα ζυμαρικα πολυ al dente μολιs τα ζυμαρικα ειναι ετοιμα τα προσθετουμε μεσα στη σαλτσα με ελαχιστο νερο απο την κατσαρολα ανακατευουμε μαζι με την σαλτσα μεχρι να δεσει καλα και σερβιρουμε αμεσωs
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου